Їжа повинна бути ліками, а ліки – їжею
Їжа повинна бути ліками, а ліки – їжею
З 27 лютого у нашій школі розпочався тиждень трудового навчання. Вчителі та учні протягом шести днів будуть поринати у прекрасний світ праці, творчості та кулінарії. Крім того, заплановано проведення ряду майстер-класів для учнів школи.
Кулінарний майстер-клас, проведений у понеділок вчителем трудового навчання Кусяк З.В. та керівником гуртка з соціально-побутового орієнтування Гонтар З.М. разом з учнями 10 класу та членами гуртка, розпочав тиждень.
27 лютого відбувся захід, розроблений згідно теми «Фітотерапія» авторської програми з трудового навчання, який мав назву «Аптека на вашому столі».
Як відомо, 2012 рік в Україні оголошено роком спорту та здорового способу життя, тому тема обрана не випадково, адже учням варто постійно нагадувати правила здорового харчування та прищеплювати бажання піклуватися про своє здоров’я.
Вчителі провели незвичайний урок – програму передач. Створюючи власне телебачення, учні демонстрували свої знання з теми «Фітотерапія». А проявити себе було де, адже програма передач містила чимало цікавого: «Ти мені, я тобі», «Здоровенькі були», «Швидко. Смачно. Корисно», «З джерел народної мудрості», «Бліц-опитування».
До речі, майстер-клас, що був програмою «Швидко. Смачно. Корисно», сподобався найбільше. Готували багато корисних страв: салат з редьки, чай з м’яти , десерти з фруктів та сухофруктів, страви з гарбуза. Загалом, використані продукти, які з усією щирістю можна назвати «лікарями»: яблука, груші, м’яту, гарбуз, буряк.
А головне, учням було не лише цікаво готувати корисні страви, але й скуштувати плоди власної праці.
Сподіваємося, поради, отримані під час майстер-класу, стануть у пригоді учням у подальшому житті.